Skip to main content

Hoogtekamer: Ontdek Je ‘Hoogste’ Doel in Corpus Hoogtekamer

Hoogtekamer: Ontdek Je ‘Hoogste’ Doel in Corpus Hoogtekamer

Hoogtekamer: Ontdek je ‘hoogste’ doel in de hoogtekamer van Corpus Health. Hoogtetraining is vrij uniek in Nederland. We zijn afhankelijk van kunstmatige oplossingen, zoals hoogtekamers. De hoogtekamer bij Corpus Health is de grootste van Nederland en specifiek gebouwd voor sporters die het beste uit zichzelf willen halen.

Zijn het je spieren? Is het wilskracht? Is het je beste moment ooit of is het je geluksdag? Het maakt niet uit. Het enige wat je nodig hebt is voldoende zuurstof. Zuurstof is precies hetgeen wat je nodig hebt als je jezelf tot het uiterste wilt dwingen, zodat jij jouw persoonlijke toppen kunt bereiken.   

Het ‘hoogste’ doel – hoogtetraining

Hoogtetraining. Het woord zegt het al: een vorm van training die plaatsvindt op hoogte. Hoe hoger je zit, hoe minder zuurstof er in de lucht zit. En hoe minder zuurstof er in de lucht zit, hoe moeilijker je training.

Als je geruime tijd onder deze omstandigheden traint, past je lichaam zich hierop aan. Als je vervolgens weer op zeeniveau trainingen gaat draaien, heeft dat een enorm positief effect op je conditie en prestaties. Je lichaam is immers aan minder zuurstof gewend.

De eerste invloeden van hoogtetraining werden duidelijk tijdens de Olympische Spelen van 1968 in Mexico City. Deze stad ligt op ruim 2000 meter hoogte en veel Westerse sporters hadden moeite met het presteren op hoogte. Sporters die zich wel op deze omstandigheden hadden voorbereid, waren overduidelijk in het voordeel.

Live Low, Train High Hoogtetraining

Sindsdien is er veel onderzoek naar deze specifieke vorm van training gedaan. Dankzij Corpus Health is het vanaf nu mogelijk om op hoogte te trainen in Nederland, in de hiervoor speciaal ontwikkelde hoogtekamer. Wij bieden een speciale vorm van hoogtetraining aan die zorgt voor de optimale sportieve voorbereiding. Live Low, Train High (LLTH) is een trainingsvorm waarbij je op hoogte traint en in ‘het dal’ slaapt.

Exclusieve Hoogtekamer van Corpus Health

In de hoogtekamer wordt de zuurstofdruk kunstmatig verlaagd. Met behulp van trainen in de hoogtekamer zorg je ervoor dat je nét dat ene stapje extra kunt zetten. Oftewel: je gaat door waar anderen stoppen. Simpelweg omdat je méér zuurstof hebt. Of je nu traint voor de Olympische Spelen of gewoon gewicht wilt verliezen, het maakt niet uit. Trainen in de hoogtekamer geeft je die extra adem van kracht om je prestaties ver hogen, je resultaten te verbeteren en jezelf te transformeren.    

Zet je lichaam aan het werk!

Op zeeniveau bestaat de lucht voor 20,9% uit zuurstof. Op 2500 meter boven zeeniveau zit er nog maar 15,5% zuurstof in. Je lichaam reageert daar op door het beenmerg een signaal te geven om meer rode bloedcellen aan te maken, die verantwoordelijk zijn voor het zuurstoftransport in je lichaam. Het lichaam gaat dus feitelijk compenseren voor de verminderde zuurstoftoevoer.

Individuele verschillen

Iedere sporter reageert verschillend op hoogte. Sommige sporters passen zich snel aan en zijn in een korte tijd goed aangepast, terwijl anderen een langere periode nodig hebben. Deze verdraagzaamheid is uitermate belangrijk om het trainingsprotocol op af te stemmen. Wordt de hoogte goed verdragen, dan zal de sporter dezelfde intervalblokken afwerken op een hogere intensiteit. Het is dus van belang dat het trainingseffect iedere training goed bij wordt gehouden door een ervaren trainer en de training aangepast wordt aan het individu.

Je hoeft dus niet meer op hoogtestage naar het buitenland om de voordelen die hoogtetraining met zich meebrengt te ervaren. Vanaf nu kan dit exclusief in de speciaal ontwikkelde hoogtekamer van Corpus Health, in Nederland!

Wattbike

Wattbike: Ontdek De (R)evolutie Van Cycling

De Wattbike en trainen op hoogte zijn als twee handen op één buik. Inspanningsfysiologen en Tour-winnaars weten het al lang, het is een gouden combinatie. De lichamelijke reactie van trainen op hoogte (hoogtekamer) in combinatie met een technisch juiste training (Wattbike) zorgt samen voor de meest effectieve trainingstechniek.

Lees Verder

Ervaar De Unieke Kracht Van Miha Bodytec & EMS Training

EMS training met behulp van Miho Bodytec is een revolutionair trainingssysteem en biedt de voordelen van Hoge Intensiteit Interval Training om in een zeer korte tijd resultaten te boeken. In de topsport en revalidatie is EMS een oude, beproefde en wetenschappelijk geteste methode om prestaties te verbeteren en bij letsel het herstel te versnellen.

Nu is deze techniek beschikbaar buiten de topsport, om een volledige lichaamstraining te doen dat het lichaam versterkt, vormt en strakker maakt.

Lees Verder

Miha-bodytec-ems-training
Tacx-fietsen

Word De Held In Je Eigen Koers & Train Met Tacx I Genius

Speel de hoofdrol in je eigen koers en rijd als een echte prof je favoriete ronde met de Tacx I-Genius. Fiets in de ‘virtual reality’ wereld tegen één of meerdere digitale renners. Blijf achter een tegenstander hanger, zet aan en rijd hem voorbij. Realistischer dan écht fietsen kan bijna niet…

Lees Verder